test
Datum 5 november 2019
Door Silvia Pankras
Reacties 0

Maandag 18 november wordt in de foyer van het Zaantheater de gratis toegankelijke ondernemerstalkshow NV Zaanstad gehouden. Dat gebeurt op initiatief van het Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek Waterland en de gemeente Zaanstad. Een van de gasten is de Zaanse burgemeester Jan Hamming. Hij wordt onder meer geïnterviewd over criminele ondermijning en de manier(en) waarop bedrijven daar alert op kunnen zijn. Na een inloop vanaf 16.30 uur vindt van 17.00 tot 18.00 uur de talkshow plaats en kan er aansluitend tot 19.00 uur worden nagepraat en geborreld.

De interviews worden gedaan door Jaap Sluis en Marjan Hoffman. Met burgemeester Hamming bespreken zij de criminele inmenging in de samenleving en dan vooral de gevolgen daarvan voor het lokale bedrijfsleven. Ook komt ter sprake wat bedrijven er tegen kunnen doen en hoe daarbij van overheidswege advies en ondersteuning wordt geboden.

Henriëtte van Westerhoven van de IJmuidense verffabriek Rigo vertelt over de samenwerking van haar bedrijf met de Zaanse Schans. Daar slaan oliemolens voor Rigo lijnolie uit lijnzaad.

Niels Busch was lange tijd politieman en werd daarna horeca-ondernemer. Nu brengt hij op een ondernemende manier nieuw leven in de monumentale Bullekerk aan de Westzijde in Zaanstad.

Bernard Klaassen van het Regionaal Platform Cybercrime Noord-Holland belicht hoe ondernemers in de Zaanstreek zich kunnen wapenen tegen cybercriminelen.

Zohair Elabd komt namens het Regio College vertellen over StartUp!, een programma voor studenten die duurzaam en sociaal willen ondernemen. Het Regio College leert hen de kneepjes van het ondernemersvak.

Verder verzorgen leerlingen van muziekschool FluXus een optreden en is er een ‘ondernemend’ filmpje van Mirthe Westrik.

De NV-redactie richt zich in de programmering op alle gemeentedelen en alle branches en kiest voor zo veel mogelijk variatie. Mannen, vrouwen, starters, eenpitters, eigen baas, loondienst, enz. De uitdaging ligt vooral in het belichten van verborgen kracht en kansen en het leggen van interessante dwarsverbanden. Met het oog op de gewenste vaart en variatie worden verschillende onderdelen geprogrammeerd. Langere gesprekken, snelle interviews en speciale rubrieken wisselen elkaar in hoog tempo af.

NV Zaanstad is stimulerend en uitdagend van toon. Met ruimte voor een kritische kanttekening of tegengeluid en volop aandacht voor de economie van stad & streek. NV Zaanstad is géén businessclub, netwerkorganisatie of belangenbehartiger, maar een ongebonden podium waar ondernemers en anderen die ondernemend van geest zijn elkaar kunnen treffen.

De toegang is gratis. Belangstellenden wordt gevraagd zich vooraf aan te melden via www.nvzaanstad.nl Bezoekers zijn vanaf 16.30 uur welkom in het Zaantheater. NV Zaanstad is mogelijk geworden dankzij de ondersteuning van onder meer het Zaantheater, Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek Waterland en de gemeente Zaanstad.

Datum 10 oktober 2019
Door Rosalie Smit
Reacties 0
In Nederland is 1 op de 9 inwoners laaggeletterd. Dit is niet anders in de arbeidsmarktregio Zaanstreek Waterland. Deze mensen hebben moeite met lezen, schrijven en praten. Om laaggeletterdheid in de regio te voorkomen en te verminderen doen inmiddels al 22 organisaties mee aan het Regionaal Taalakkoord Zaanstreek Waterland.  Bij deze nodigen wij u uit voor de conferentie Tel mee met Taal op 28 november 2019. Tijdens deze conferentie worden de resultaten van het Regionaal Taalakkoord met u gedeeld en maken we stappen om taalvaardigheid in de regio Zaanstreek Waterland te verbeteren. 
Lees verder
Datum 30 augustus 2019
Door Silvia Pankras
Reacties 0

Van 5 tot 18 september is in Zaanstad en Purmerend een fototentoonstelling te zien over laaggeletterdheid.
De tentoonstelling bestaat uit zes grote billboards met daarop persoonlijke brieven van mensen die zelf ervaring hebben met laaggeletterdheid.

Het doel is meer bewustwording te creëren over laaggeletterdheid. De fototentoonstelling sluit aan bij de landelijke Week van de Alfabetisering die loopt van 9 tot 15 september.

Op één van de billboards is een persoonlijke boodschap te lezen van wethouder Groothuismink van gemeente Zaanstad.
Op donderdag 5 september om 9.30 uur opent deze wethouder de fototentoonstelling en onthult daarbij haar persoonlijke bord.
Dit zal plaatsvinden op het Marktplein in Wormerveer.
U bent van harte uitgenodigd om deze opening met uw mede-initiators bij te wonen.

Komt u ook?

Ook de pers is aanwezig voor mooie recensies. Na de opening is er gelegenheid om met elkaar koffie en thee te drinken in buurtcentrum
de Lorzie. Het zou fantastisch zijn als u hier bij kunt zijn. 

share sharelinkedin