test
Datum 10 oktober 2019
Door Rosalie Smit
Reacties 0
In Nederland is 1 op de 9 inwoners laaggeletterd. Dit is niet anders in de arbeidsmarktregio Zaanstreek Waterland. Deze mensen hebben moeite met lezen, schrijven en praten. Om laaggeletterdheid in de regio te voorkomen en te verminderen doen inmiddels al 22 organisaties mee aan het Regionaal Taalakkoord Zaanstreek Waterland.  Bij deze nodigen wij u uit voor de conferentie Tel mee met Taal op 28 november 2019. Tijdens deze conferentie worden de resultaten van het Regionaal Taalakkoord met u gedeeld en maken we stappen om taalvaardigheid in de regio Zaanstreek Waterland te verbeteren. 
Lees verder
Datum 30 augustus 2019
Door Silvia Pankras
Reacties 0

Van 5 tot 18 september is in Zaanstad en Purmerend een fototentoonstelling te zien over laaggeletterdheid.
De tentoonstelling bestaat uit zes grote billboards met daarop persoonlijke brieven van mensen die zelf ervaring hebben met laaggeletterdheid.

Het doel is meer bewustwording te creëren over laaggeletterdheid. De fototentoonstelling sluit aan bij de landelijke Week van de Alfabetisering die loopt van 9 tot 15 september.

Op één van de billboards is een persoonlijke boodschap te lezen van wethouder Groothuismink van gemeente Zaanstad.
Op donderdag 5 september om 9.30 uur opent deze wethouder de fototentoonstelling en onthult daarbij haar persoonlijke bord.
Dit zal plaatsvinden op het Marktplein in Wormerveer.
U bent van harte uitgenodigd om deze opening met uw mede-initiators bij te wonen.

Komt u ook?

Ook de pers is aanwezig voor mooie recensies. Na de opening is er gelegenheid om met elkaar koffie en thee te drinken in buurtcentrum
de Lorzie. Het zou fantastisch zijn als u hier bij kunt zijn. 

Datum 15 juli 2019
Door Rosalie Smit
Reacties 0

Met de Week van de Alfabetisering zet Stichting Lezen & Schrijven zich samen met zoveel mogelijk mensen, bedrijven en organisaties in voor een samenleving waarin ruimte is voor een leven lang ontwikkelen.

Lees verder
share sharelinkedin