Datum 4 juni 2019 - 12:14
Door Silvia Pankras
Reacties 0

Kennis maken met een verscheidenheid aan beroepen in de bouwsector kan op zaterdag 15 juni aanstaande

Zoek je ander werk maar weet je nog niet zo goed welke mogelijkheden er zijn? Ben je iemand die graag eerst ziet en ervaart voordat je er misschien verder in wilt dan kan je op 15 juni kennis maken met verschillende beroepen in de bouwsector.

Op 15 juni wordt De Burcht omgetoverd tot één grote bouwplaats waar een ieder actief en passief kan mee doen aan deze grootschalige BouwExperience.

Tientallen bedrijven zijn die dag vertegenwoordigd en presenteren diverse aspecten van de bouw en infra zowel traditioneel als innovatief. 

Zo worden er vijf gevels gemetseld en getimmerd, zie je dakdekkers, schilders, tegelzetters en stukadoors aan het werk, maar is er ook een innovatie-tent met BIM-techniek, drones, robotiseren, VR (Virtual Reality) en AR (Augmented Reality), 3D scanning en -printing en gaan we in de weer met een slooprobot. 

Wil je actief meedoen op de bouwplaats, stap dat op één van de graafmachines, kom helpen met het afmaken van de zaanse gevels, maak zelf beton of stap in de Technobiel in waar je in deze mobiele experimenteerruimte actief kennis kan opdoen van de installatietechniek. Wordt het je allemaal wat te zwaar, trek dat het Exoskelet van SkelEx aan om je lichaam wat ondersteuning te geven.

Kijk je liever van een afstand toe, bekijk dan hoe we een prefab betoncasco mét kap in elkaar zetten met daarnaast het droog-metsel-systeem, het opvijzelen van een woning en het herstel van de funderingsproblematiek en de mogelijkheden voor het aanpassen van uw woning tot een levensloopwoning. 

Daarnaast staan de grote mannen machines ook paraat, zo staan er heistellingen, hijskranen, een stapelrobot voor het straatwerk, betonboren en -zagen, etc.

Kortom alle facetten van de bouw en infra zijn vertegenwoordig en staan naast de bedrijven ook de regionale scholen en Bouwmensen paraat om je de nodige informatie te verstrekken. 

Tevens zijn er rondleidingen mogelijk door de Wilhelminasluizen!

Kom deze dag kijken of doe actief mee en zie wat de bouw jou allemaal kan bieden!!!

< Terug naar Nieuwsoverzicht

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *